Greven af Luxembourg

Fredag 29. apr. 2022 kl. 19.30 i Kulturcenter Skive (Optakt fra kl. 19.00)

Den berømte operasangerinde Angèle kan ikke gifte sig med Fyrst Basil Basilowitsch på grund af sin manglende titel. For at løse dette problem arrangerer Basilowitsch, at den fattige Grev René bliver gift med en kvinde (altså Angèle), hvis ansigt han ikke må se – og samtidig accepterer skilsmisse efter 3 måneder. Som belønning får Grev René en halv million francs.

Under vielsen er brudeparret adskilt af et maleri og vielsesringene udveksles uden, at de ser hinanden. Måneder efter møder Angèle og Grev René tilfældigt hinanden og tiltrækkes med det samme. Fyrst Basilowitsch opdager deres gensidige interesse og bliver nervøs; især da hans tidligere forlovede Kokozow er på vej. Men det er for sent: Kokozow ankommer, hævder sin ret til ægteskab og Fyrst Basilowitsch må overgive sig. Angèle og Grev René bekender deres kærlighed – og kan forblive gift…

Franz Lehár fik sit nationale og internationale gennembrud med operetten Den glade enke. Og den var mere end et gennembrud – den var ganske enkelt en sensationel succes.

Lehár blev født som søn af en militærmusiker i 1870 i Komárno i det, der dengang var det store østrig-ungarske kejserrige. Efter sin uddannelse ved konservatoriet i Prag virkede han nogle år som orkestermusiker og siden som kapelmester i flere forskellige militærmusikkapeller. Lehár døde i 1948 efter to verdenskrige, der havde reduceret Østrig geografisk, men de formåede ikke at reducere Lehárs position som den betydeligste operettekomponist.

Det bliver en forestilling fuld af festligheder for og med publikum, når Den Jyske Opera fejrer 75 års fødselsdag i Franz Lehárs vittige og charmerende operette-univers.

I Greven af Luxembourg forenes alle kræfter i huset, hvor bl.a. operachef Philipp Kochheim instruerer, musikchef Christopher Lichtenstein dirigerer og rollerne indtages af Den Jyske Operas Kor.

Dirigent: Christopher Lichtenstein
Instruktør: Philipp Kochheim
Scenograf og kostumedesigner: Barbara Bloch
Lysdesigner: Anders Poll
Sopran: Annette Dahl, Hanne Hohwü Houmøller, Birgitte Mosegaard Pedersen, Birgitte Skarby Riddell, Pernille Stolting-Madsen, Lina Valantiejute
Mezzo-sopran/alt: Bolette Bruno Hansen
Mezzosopran: Estrid Molt Ipsen, Eline Denice Risager
Alt: Sine Algreen Møller
Tenor: Marcus Birgersson, Erik Bekker Hansen, Carsten Gottholt Hansen, Jens Jagd, Joan Ribalta
Bas: Jens Bové, Lars Fentz Krogh
Bas-baryton: Jani Kyllönen, Andreas Winther
Baryton: Thomas Christian Sigh, Morten Wang
Orkester: Aarhus Symfoniorkester, Copenhagen Phil, Sønderjyllands Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester